عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 26 / 10 / 1393
بازدید : 423
نویسنده : sharef zadeh

 

شبکه‌های اجتماعی سهم زیادی از وقت کاربران را در فضای مجازی به خود اختصاص داده‌اند. آنچه در شبکه‌های اجتماعی همواره درباره آن بحث مي‌شود، امنیت کاربران و تمهیدات امنیتی در این شبکه‌ها است. بسیاری از کاربران بدون در نظر گرفتن خطرات و تهدیدات امنیتی در این شبکه‌ها فعالیت می‌کنند که می‌تواند باعث به‌خطر افتادن حریم شخصی آنان شود. در ارتباط با حریم خصوصی و امنیت در شبکه‌های اجتماعی در این صفحه مقالات متعددی نوشته شده است که هر یک از بعدی موضوع را واکاوی کرده‌اند. در این مطلب نیز با رویکرد اشتباهات رایج امنیتی در شبکه‌ها به موضوع شبکه‌های اجتماعی پرداخته می‌شود.
1- رمز عبور ضعیف: در این مورد مطالب متعددی نوشته شده و بر اهمیت رمز عبور تاكيد فراوان شده است، اما متاسفانه همچنان ضعف رمز عبور ناامن بیشترین اشتباه امنیتی توسط کاربران در شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود.
2- تلفیق کردن زندگی کاری و شخصی در شبکه‌های اجتماعی: اتفاقی که در شبکه‌های اجتماعی شیوع بسیار بالایی دارد، این است كه افراد زندگی شخصی و کاری خود را در هم آمیخته‌اند و این کار حریم شخصی آنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. طبیعتا افراد همکاران خود در محیط کاری را جزو دوستان خود قرار داده و مسايل شخصی، خانوادگی و خصوصی خود را در شبکه‌های مجازی بیان می‌کنند. این افشای اطلاعات شخصی گاهی برای افراد دردسر‌ساز می‌شود؛ چراکه اطلاع همکاران از مسايل خصوصی افراد همیشه خوب نیست و گاهی موجب سوءاستفاده و نقض حریم شخصی می‌شود. همچنین بسیاری از افراد مایل نیستند افرادی که در محیط کار و تجارت با آنها در ارتباط هستند از وضعیت زندگی شخصی آنها مطلع شوند، بنابرین توصیه می‌شود افراد در کنار پروفایل شخصی، یک پروفایل کاری مجزا برای خود ايجاد کنند تا مسايل زندگی خصوصی با کاری تلفق نشود.
3- افتادن در دام scam‌ها‌: در مورد اسکم‌ها در یک مطلب اختصاصی توضیحات کامل ارايه شده است. اما در خصوص شبکه‌های اجتماعی باید گفت به‌دلیل محبوبیت بسیار بالا، اسکم‌های متعددی وجود دارند که قربانیان زیادی می‌گیرند. برخی از اسکم‌های رایج در مورد برنامه‌هایی است که به کاربران وعده Like می‌دهند یا آنان را ترغیب می‌کنند روی لینک‌های تبلیغاتی کلیک کنند تا رنک‌ پیج ارتقا پیدا کند. همچنين تبلیغاتی مبنی بر برنده شدن در یک قرعه‌کشی ارايه مي‌دهند که از کاربران اطلاعات بانکی می‌خواهند. کاربران در شبکه‌های اجتماعی مجازی بايد در خصوص کلیک‌کردن روی تبلیغات و نصب‌کردن اپلیکیشن‌ها دقت فراوانی داشته باشند؛ چراکه شیوع اسکم در بین برنامه‌ها در این شبکه‌ها طی یک سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.
4- عمومی کردن وقایع و اطلاعات شخصی برای همه افراد: مورد دیگری که متاسفانه در شبکه‌های اجتماعی شیوع دارد، انتشار وقایع زندگی برای عموم است؛ به‌طوری‌که افرادی که حتی جزو دوستان نیستند می‌توانند ‌آن را ببینند. این موضوع از نظر حریم شخصی يك مساله منفی محسوب می‌شود. لزومی ندارد افراد در شبکه‌های اجتماعی از زندگی روزمره دیگران مطلع شوند؛ چراکه فضای مجازی خطرات متعددی دارد و اگر در فضای مجازی تمامی وقایع روزمره منتشر شود، دیگر حریم شخصی مفهومی نخواهد داشت. 
5- ارسال پیام‌های شخصی به‌صورت wall post‌: یکی دیگر از مواردی که در شبکه‌های اجتماعی مجازی رخ می‌دهد، این است که کاربران پیام‌های خصوصی و شخصی خود را به جای اینکه در private message طرف مقابل بیان کنند، در wall صفحه کاربر بیان می‌کنند که باعث می‌شود دیگران نیز از آن مطلع شوند که خود باعث نقض حریم شخصی می‌شود. کاربران باید دقت کنند که wall در شبکه‌های اجتماعی برای اطلاع‌رسانی عمومی بوده و نباید مسايل شخصی در اینجا مطرح شود. همچنین کاربران می‌توانند در تنظیمات امنیتی امکان نوشتن در wall خود را غیرفعال یا محدود به اجازه قبل از انتشار كنند. این کار باعث بهبود حریم شخصی در شبکه‌های اجتماعی می‌شود.
6- فعال‌بودن تگ‌شدن عکس: یکی از ویژگی‌های شبکه‌های اجتماعی امکان تگ‌کردن کاربران در یک تصویر است. در حالت عادی یک ویژگی خوب محسوب می‌شود، اما گاهی کاربران از روي شيطنت یا غرض‌ورزی از این ویژگی سوءاستفاده می‌کنند که باعث به‌خطر افتادن امنیت و حریم شخصی کاربران می‌شود. بهترین اقدام برای این عمل این است که در تنظیمات امکان تگ‌کردن را غیرفعال كرد، یا اینکه کاربر قبل از نمایش تصویر تگ‌شده در صفحه خود امکان تایید آن را داشته باشد. این عمل باعث می‌شود که قبل از نمایش تصوير تگ‌شده با نام کاربر، امکان بازبینی آن وجود داشته باشد.
7- پیش‌فرض بودن تنظیمات امنیتی: بسیاری از کاربران تنظیمات امنیتی و حریم شخصی در شبکه‌های اجتماعی را به‌صورت پیش‌فرض نگه داشته و سفارشی نمی‌کنند. اين مساله باعث می‌شود نتوانند از حداکثر تمهیدات لازم برای حفظ حریم شخصی خود استفاده کنند. توصیه می‌شود کاربران با تمامي تنظیمات امنیتی شبکه‌های خود آشنا شده و هر یک از موارد را بر حسب نیاز و لزوم، تغییر یا سفارشی كنند.
8- به‌اشتراک‌‌گذاشتن و منتشر‌کردن موقعیت جغرافیایی: یکی دیگر از اشتباهات امنیتی در شبکه‌های اجتماعی اعلام موقعیت جغرافیایی به‌صورت لحظه‌ای است؛ به این معنی که کاربر هر تصویری که می‌گیرد موقعیت آن را بیان کرده یا هر گونه جابه‌جایی و تغییر موقعیت خود را به‌صورت عمومی منتشر ‌کند که باعث می‌شود حریم شخصی او به‌خطر بیفتد، درصورتی‌که در بسیاری از موارد به انتشار و بیان موقعیت جغرافیایی افراد نیازی نیست. در این ميان، ابزارهایی وجود دارند که می‌توانند موقعیت جغرافیایی افراد را متوجه و منتشر كنند. مانند تبلیغات منتشر شده در فیس‌بوک یا برخی از برنامه‌های استفاده‌شده در شبکه‌های اجتماعی که باعث لو‌رفتن موقعیت مکانی افراد می‌شوند یا برنامه‌های نصب‌شده روی گوشی‌های هوشمند که در صورت فعال‌بودن gps و استفاده کاربر از ابزارهای اجتماعی این امکان را برای آنها فراهم می‌کنند.(منبع:عصرارتباط)

 




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3243
بازدید دیروز : 733
بازدید هفته : 4244
بازدید ماه : 6818
بازدید کل : 1241641
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com